Anbefaling: DR P2 KosmoJeg vil lige lægge et godt ord ind for DR P2, der rent faktisk har stablet et godt program på benene kaldet Kosmo. Jeg hørte det første gang for et par uger siden i bilen, og troede det var en tilfældighed, at der lige blev spillet dubstep, men så i går på vej hjem fra Berlin fik jeg hørt hele udsendelsen. Det er ikke kun dubstep og andet basmusik, der bliver spillet i Kosmo, det kommer meget an på hvem der er medvært. Men når Ralf Christensen får besøg af Thomas Knak, kan man godt regne med nogle interessante 45 minutter!

DR skriver selv om udsendelsen:

Kosmo kan udvide din horisont og trække tæppet væk under dig. Vi springer sammen på hovedet i nye egne af den alternative rock og den elektroniske musik, såvel som i verdensmusikkens nye traditionelle, såvel som urbaniserede og globaliserede takter og toner. Fra grime og dubstep til electronica og wonky. Fra kuduro og tuareg-blues til freak folk og alt.country.

Vi har fokus på nye udgivelser og tendenser og på, hvad der rører sig i undergrunden lige nu. Men vi zapper også tilbage i tiden for at skabe musikhistorisk overblik, associere frit eller drage uventede paralleller.

Kosmo dyrker en afslappet, personlig, saglig tone fuld af sanselighed og med blik for menneskene og historierne bag musikken. Vi spiller det, vi elsker og forundres over, og vi håber at du også vil elske det.

Hovedvært Ralf Christensen vil på skift have besøg af medværterne Thomas Knak, Djuna Barnes, Kristian Leth og Joakim Grundahl Kjeldsen & Simon Lund Andersen. Musikkendere, formidlere, dj's, musikere, skribenter, anmeldere og først og fremmest musikelskere, som vil bidrage med hver deres personlige passion, baggrundsviden og indfaldsvinkel. Så kom nærmere. Der venter en stor vid verden af moderne musik.


Besøg DR P2 Kosmo, hvor I bl.a. kan høre udsendelsen fra i går, hvor man bliver lidt klogere på et par navne, vi ikke har snakket så meget om her på siden endnu, som bl.a. Vex'd, Flying Lotus, Mount kimbie, Ramadanman, Kuedo og Kyle Hall. Sidstnævnte havde jeg faktisk aldrig hørt før, kun per navn, men han er virkelig cool! Der er også nyt fra Scuba, der har pladeselskabet Hotflush, som blandt andre huser førnævnte Mount Kimbie, Joy Orbison, Untold, Pangaea, Elemental, Jamie Vex'd (efter han er gået solo som Kuedo), Gravious og Benga.

Jeg råder jer til at høre udsendelsen, da der bliver fortalt lidt om numrene og musikken i almindelighed, men ellers kan i høre nogle af numrene her og se tracklisten nedenfor.
Jeg kunne desværre ikke lige finde 'Kyle Hall - Dial 3 Dr. Girl Friend' til at smide ind i playeren, så det må I høre programmet for at høre - gør jer den tjeneste, det er super svedigt!

Vex'd - Slug Trawl Depths
Vex'd - Take Time Out ft. Warrior Queen
Kuedo - Glow
Mount Kimbie - Bave's Chords
Foals - Spanish Sahara (Mount Kimbie Remix)
Scuba - Before
Ramandanman - Bleeper
Ikonika - Psorarasis
Kyle Hall - You Know How I Feel
Kyle Hall - Dial 3 Dr. Girl Friend
Flying Lotus - And The World Laughs With You (ft Thom Yorke)

Sidst nævnte nummer udkommer på Flying Lotus' kommende album, og det tyder jo rigtig godt! Jeg synes generelt det er nogle interessante numre de viser frem. Jeg har nu aldrig været specielt meget til Vex'd og synes også at Ramandanman viser sig fra sin kedeligste side, men derudover er det efter min mening super fede numre!

LINKS:
DR P2 Kosmo
Hotflush Recordings

0 kommentarer:

Send en kommentar